• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/elletgr/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/elletgr/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/elletgr/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/elletgr/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/elletgr/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/elletgr/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/elletgr/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/elletgr/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/elletgr/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/elletgr/public_html/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.

Έγραψαν για μας

"Οι πολίτες της Αθήνας οργανώνονται", Athens Voice, 25/5/2015

Της Βασιλικής Γραμματικογιάννη. "Αν υποθέσουμε ότι το αύριο της Αθήνας εξαρτάται από το αύριο της Ελληνικής οικονομίας, το λογικό συμπέρασμα είναι ότι αυτή η πόλη δεν έχει κανένα αύριο. Είναι όμως το θέμα οικονομικό; Γιατί η κατάσταση της Αθήνας που κάνει το βίο αβίωτο των κατοίκων είναι παλιά ιστορία και προέρχεται προ της κρίσης..."

"Στο ιστορικό κέντρο η νέα γενιά αυθαιρέτων", ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 20/5/2015

Της Χαράς Τζαναβάρα. "Οι ταράτσες κατά μήκος της Αποστόλου Παύλου και σε άλλους δρόμους του κέντρου χτίζονται κάθε Σαββατοκύριακο, χωρίς να παρεμβαίνουν οι αρμόδιες Αρχές! Η αποκάλυψη των πολεοδομικών αυθαιρεσιών έγιναν από τον Ελευθέριο Σκιαδά, πρόεδρο του ιστορικού συλλόγου Αθηναίων κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του νεοσύστατου Δικτύου δέκα οργανώσεων από κεντρικές συνοικίες της πρωτεύουσας..."

"Δίκτυο οργανώσεων ενώνει δυνάμεις για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας", ΤΟ ΒΗΜΑ, 19/5/2015

Της Ελένης Κωνσταντάτου. "«Το ιστορικό κέντρο είναι η καρδιά της πόλης, η καρδιά μιας χώρας και όταν αυτό φθίνει και είναι σε μαρασμό τότε λειτουργεί σαν καθρέπτης όλης της χώρας» ανέφερε η κυρία Λυδία Καρρά, ιδρύτρια και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κατά την διάρκεια της παρουσίασης του «Δικτύου οργανώσεων και πολιτών για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου..."

"Οι κάτοικοι του Κέντρου ζητούν παρεμβάσεις", Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20/5/2014

Του Γιώργου Λιάλιου. "«Ταλαιπωρούμαστε καθημερινά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάθε μέρα είναι και περισσότερα, ο Δήμος Αθηναίων δίνει συνεχώς νέες άδειες, έχουμε μουσική και θόρυβο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες»..."

"Πεζοπορώντας στην Πάτμο", ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Ταξίδια, 31/8/2014

"Οι διαδρομές των μονοπατιών της Πάτμου αποκαλύπτουν συγκλονιστικά τοπία, αρχαία και νεώτερα μνημεία, μοναστήρια παλιά και νέα, ξωκλήσια, ασκητήρια και πυργάλια, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα και την πανέμορφη ακτογραμμή...

"O Πύργος της Oινόης, νέα νίκη στον Mαραθώνα και νέα ζωή, δίπλα στο αρχαίο μονοπάτι – χάρις στην εκστρατεία της Eλληνικής Eταιρείας", ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5/2/2014

H διάσωση ενός σημαντικού μνημείου, όπως είναι ο Πύργος της Oινόης –βυζαντινό μνημείο του 12ου μ.X. αιώνα– που αναδεικνύει την πλούσια ιστορική κληρονομιά του Mαραθώνα, αποδεικνύει πως τίποτε δεν είναι αδύνατο όταν υπάρχει θέληση, γνώση και επιμονή.

"Τα υλικά της νέας ζωής", ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21/6/2013

Μέχρι σήμερα ο πολιτισμός δεν συνδεόταν άμεσα ούτε με την πολιτική ούτε με την οικονομία. Οι τρεις έννοιες δεν ήταν συγκοινωνούντα δοχεία.

Τα τελευταία όμως χρόνια είναι φανερό ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Αν παρακολουθήσει κανείς με μεγαλύτερη προσοχή τα τεκταινόμενα στα διεθνή φόρα, θα δει ότι οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι βλέπουν τον πολιτισμό με αλλό μάτι. 

"Διπλή νίκη για την Ελλάδα στα Βραβεία Europa Nostra", CITY PRESS, 20/6/2013

Kάτω από την ίδια την Ακρόπολη, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, και μέσα από μία σπουδαία τελετή την περασμένη Κυριακή βραβεύτηκαν τόσο η Επιτροπή Συντήρησης των μνημείων του Ιερού Βράχου από την κριτική επιτροπή των βραβείων όσο και τα Προπύλαια, που κατάφεραν να αποσπάσουν το βραβείο κοινού για την πετυχημένη συντήρηση τους. 

"Tα εφετινά βραβεία της Europa Nostra", ΕΣΤΙΑ, 20/6/2013

Στο κατάμεστο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η τελετή απονομής των Βραβείων Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2013 από την Europa Nostra. Τα βραβεία παρουσίασαν η Ευρωπαία επίτροπος Εκπαιδεύσεως, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας κ. Ανδρούλλα Βασιλείου και ο πρόεδρος της Europa Nostra k. Placido Domingo. 

"Διαμάντια του Μεσοπολέμου", ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 19/6/2013

«Αθηναϊκές κατοικίες του μοντέρνου κινήματος» στο Μπενάκη.  Οι κατασκευές που έγιναν μέσα στον κυκλώνα του οικονομικού κραχ χαρακτηρίζονται από λιτές γραμμές, ελάχιστα στολίδια, λειτουργικότητα, χρήση νέων υλικών. Πάνω από 1.300 κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας και στα προάστια -πολυκατοικίες, κατοικίες, βιομηχανικά- επιζητούν προσοχή και θεσμική προστασία 


Επικοινωνία
Κτήριο Ελληνικής Εταιρίας
Έλα στο ιστορικό μας κτήριο

Τριπόδων 28, Πλάκα

TK: 10558
τηλ: 210 3225245 / 210 3226693
fax: 210 3225240
email: elet@ellinikietairia.gr
Facebook
Ελληνική Εταιρία © 2012
Επικοινωνία | Γίνε φίλος
Javascript is required to view this map.