Subject: ΕΛΛΕΤ_Τα_Νέα_μας_15_01_2014
 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ • Αρ.2

ΑΧΕΛΩΟΣ: Σαρωτική νίκη για ένα πληγωμένο ποτάμι
Χωροταξικό Τουρισμού: συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο προτεινόμενο καταστροφικό σχέδιο
Απόστολος Ανδρέας: Επιτέλους, διάσωση για το σημαντικότερο προσκύνημα των Ελληνοκυπρίων
Εισηγήσεις Βιοκλιματικού Σχεδιασμού: "Γεωθερμία, η μεγάλη αγνοούμενη στην Ελλάδα"
Επέμβαση στον Εθνικό Κήπο; Οι θέσεις και η εναλλακτική πρόταση της ΕΛΛΕΤ
Κάνε σήμερα ένα φίλο σου, φίλο της ΕΛΛΕΤ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΧΕΛΩΟΣ: Σαρωτική νίκη για ένα πληγωμένο ποτάμι!

Ιστορική απόφαση του ΣτΕ κλείνει οριστικά την πόρτα στην εκτροπή του Αχελώου!
Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ανατρέπει οριστικά τα έως σήμερα σχέδια για την εκτροπή του Αχελώου. Δικαιώνει έτσι έναν μεγάλο, συνεπή και υπομονετικό οικολογικό αγώνα 20 και πλέον ετών, για να σωθεί ο μεγαλύτερος ελληνικός ποταμός από ένα παράλογο και κακοσχεδιασμένο έργο και η χώρα από τη σπατάλη άγνωστων μέχρι σήμερα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που αγωνίστηκαν με συνέπεια και θυσίες επί 23 χρόνια - Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Δίκτυο Μεσόγειος SOS και WWF Ελλάς, χαιρετίζουν με μεγάλη ικανοποίηση την πρόσφατη ιστορική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη σωτηρία του Αχελώου - η οποία μάλιστα παραπέμπει και αποδέχεται τη σχετική Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (11.9.2012) – και ευχαριστούν όλους εκείνους που στήριξαν ποικιλοτρόπως τη δράση μας, αλλά και τους τοπικούς κατοίκους και φορείς που αγωνίστηκαν μαζί μας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Χωροταξικό Τουρισμού: συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο προτεινόμενο καταστροφικό σχέδιο

Η κινητοποίησή μας για τη συλλογή υπογραφών ενάντια στο καταστροφικό σχέδιο του Χωροταξικού του Τουρισμού για τα μικρά νησιά, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις προστατευόμενες περιοχές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Χάρη στις προσπάθειες όλων μας έχουμε ξεπεράσει τις 2.500 υπογραφές από την Ελλάδα και κάθε γωνιά του πλανήτη και σας ευχαριστούμε γι' αυτό. Στόχος μας να ξεπεράσουμε τις 5.000 υπογραφές. Η συλλογή μεγάλου αριθμού υπογραφών είναι απολύτως απαραίτητη στον αγώνα που διεξάγει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την πρόληψη αυτών των μη αναστρέψιμων μέτρων, που απειλούν τους εθνικούς θησαυρούς της Ελλάδας και στην προσφυγή μας στο ΣτΕ.

Ζητάμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να εξαιρεθούν από το σχέδιο νόμου τα νησιά κάτω των 130 τ.χλμ., οι αρχαιολογικοί χώροι και οι προστατευόμενες περιοχές. Η στήριξή σας είναι η δύναμή μας! 

Υπόγραψε κι εσύ ενάντια στο προτεινόμενο Χωροταξικό του Τουρισμoύ εδώ
Περισσότερες πληροφορίες για το Χωροταξικό του Τουρισμού: www.ellet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απόστολος Ανδρέας: Επιτέλους, διάσωση για το σημαντικότερο προσκύνημα των Ελληνοκυπρίων

Αναστηλώνεται επιτέλους, με έγκριση όλων των διεθνών και κυπριακών φορέων - μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Έθνη - το σημαντικότερο προσκύνημα των Ελληνοκυπρίων, ο Απόστολος Ανδρέας, μετά από πολυετείς προσπάθειες της Europa Nostra με τον πρώην Πρόεδρο Otto Van der Gablens και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Καρρά
Η αναστήλωση του μνημείου αυτού, που αποτελεί στήριγμα για τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας, θα πραγματοποιηθεί βάσει της μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών και όχι βάσει της αρχικής απαράδεκτης μελέτης που θα αλλοίωνε για πάντα το σημαντικό αυτό μνημείο και τον γύρω χώρο.
Στους μελετητές συμπεριλαμβάνονται πολλά στελέχη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Κουφόπουλος.

Τα Ηνωμένα Έθνη μόλις ζήτησαν προσφορές. Για όλους τους Κυπρίους αλλά και τους φίλους της Κύπρου, η νέα χρονιά ξεκίνησε με μια πολύ χαρμόσυνη είδηση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εισηγήσεις Βιοκλιματικού Σχεδιασμού 17 & 24/01/2014: "Γεωθερμία, η μεγάλη αγνοούμενη στην Ελλάδα"

Στο θέμα της γεωθερμίας - μιας από τις λιγότερο γνωστές στην Ελλάδα, αλλά από τις αποτελεσματικότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - επικεντρώνεται η νέα σειρά εισηγήσεων βιοκλιματικού σχεδιασμού της ΕΛΛΕΤ, στις 17 και 24 Ιανουαρίου 2014.

Η ΕΛΛET ασχολείται με το θέμα από το 2008, αναγνωρίζοντας την κομβική θέση της γεωθερμίας ανάμεσα στις ΑΠΕ, και επισημαίνοντας την πλήρη απουσία της στον Ενεργειακό Σχεδιασμό της χώρας. 

Φέτος, οι διακεκριμένοι ομιλητές  Γ. Παλαιοκρασσάς, καθ. Σ. Πολλάλης, καθ. Μ. Σανταμούρης, Π. Γερουλάνος και καθ. Μ. Φυτίκας θα ανοίξουν ξανά τη συζήτηση και θα αναπτύξουν την δυναμική, τις εφαρμογές αλλά και τις προοπτικές της γεωθερμίας στην ελληνική πραγματικότητα. 

Για το πρόγραμμα, περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, δείτε εδώ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΛΕΤ

Επέμβαση στον Εθνικό Κήπο; Οι θέσεις και η εναλλακτική πρόταση της ΕΛΛΕΤ

Στην έντονη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή την πρόταση για την ανάπλαση του Εθνικού Κήπου και τη διοργάνωση εκθέσεων τέχνης στους χώρους του, η ΕΛΛΕΤ παρεμβαίνει για τον σημαντικό κήπο-μνημείο με παρατηρήσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις

Ποιός είναι ο ιστορικός χαρακτήρας του Εθνικού Κήπου; Αποτελεί μνημείο της σύγχρονης Αθήνας; Μπορεί να εξυπηρετήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις; Θα μπορούσαν η Αθήνα και ο Εθνικός Κήπος να επωφεληθούν περισσότερο με μια εναλλακτική επιλογή δημόσιου χώρου για εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας;

Διαβάστε τις θέσεις μας για την επέμβαση στον Εθνικό Κήπο εδώ

Γράψτε μας τις απόψεις σας για το θέμα στη διεύθυνση sepi@ellinikietairia.gr

ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ

Κάνε σήμερα ένα φίλο σου, φίλο της ΕΛΛΕΤ!

Για να είναι η δράση μας ακόμα περισσότερο άμεση, ακόμα περισότερο αποτελεσματική, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερους φίλους!

Κάνε σήμερα ένα φίλο σου, φίλο της ΕΛΛΕΤ και ενημέρωσέ τον για το έργο μας!

Συμπληρώνουμε την αίτηση εγγραφής φίλου εδώ 

Για κάθε πληροφορία επικοινωνήστε με την Γραμματεία της ΕΛΛΕΤ: 210 - 32 25 245 (εσωτ.1)

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα email μας, τηλεφωνήστε στο 210-3225245 ή στείλτε email στο elet@ellinikietairia.gr

Facebook