ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

4 Φεβρουαρίου 2014 • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 • Αρ. 3

•  Στο πλευρό του Δήμου στο ΚΑΣ για την ανάδειξη αρχαιοτήτων στο μετρό Θεσ/νίκης
•  Πύργος Οινόης στον Μαραθώνα: νέα ζωή για το μνημείο του 12ου αι.!
•  Ανάπλαση της Οδού Ιάσονος: η Πολιτεία να στηρίξει με έργο την δράση των πολιτών
•  Γεωθερμία: η «μεγάλη αγνοούμενη», σημαντική ΑΠΕ για την Ελλάδα!
•  Τσικνοπέμπτη 20/2/2014: Φέτος γιορτάζουμε και πάλι στην ΕΛΛΕΤ!
•  Εξορμήσεις ΕΛΛΕΤ 2014 – ταξίδια σ’ όλη την Ελλάδα!
•  «Συνάντηση με Παραγωγούς» στην ΕΛΛΕΤ
•  Τετάρτη μεσημέρι με φίλους – που αλλού; στο Εντευκτήριο της ΕΛΛΕΤ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο πλευρό του Δήμου στο ΚΑΣ για την ανάδειξη

των αρχαιοτήτων στο μετρό Θεσίκης

Ως τα μεσάνυχτα χρειάστηκε να μείνουν εκπρόσωποι του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ ώστε να υποστηρίξουν - ως η μόνη ΜΚΟ στο πλευρό του Δήμου Θεσσαλονίκης - την κοινή μας θέση για την ανάδειξη των ευρεθεισών αρχαιοτήτων στο σταθμό μετρό Βενιζέλου, στην σχετική συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2013.

Βασικό αίτημα η ανάδειξη των αρχαιοτήτων (στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό) στην ίδια θέση (επίπεδο -1 του σταθμού), μετά την προσωρινή απομάκρυνσή τους και την αναντίρρητη επαναφορά τους, καθώς και η ανάγκη υποβολής και έγκρισης σχετικής μελέτης λόγω της μεγάλης κλίμακας του εγχειρήματος.  

Στόχος, να υπάρξει τελικά λύση προς όφελος της Ιστορίας της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

ΔΡΑΣΗ

Πύργος Οινόης στον Μαραθώνα: νέα ζωή

για το μνημείο του 12ου αι. δίπλα στο αρχαίο μονοπάτι!

Το πρώτο βήμα για την διάσωση του Πύργου της Οινόης έγινε, χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία του προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΕΤ και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού!

Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013, ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την 1η ΕΒΑ η α΄φάση στήριξης του Πύργου: α/τοποθετήθηκε επικάλυψη γαλβανισμένης λαμαρίνας στην ανώτερη στάθμη του πύργου, β/έγιναν άμεσες στερεωτικές επεμβάσεις στο νότιο και ανατολικό τοίχο, και γ/έγινε η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να γίνει δυνατή η συνολική αποκατάσταση του μνημείου στη β΄φάση

Την ευκαιρία να δούμε την σημαντική αυτή δουλειά και να περπατήσουμε το αρχαίο μονοπάτι θα έχουμε το Σάββατο, 15 Μαρτίου με την Πολιτιστική Περιήγηση που διοργανώνει η ΕΛΛΕΤ στα πλαίσια των «Μονοπατιών Πολιτισμού» του Μαραθώνα (περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Φεβρουαρίου).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πρωτοβουλία ανάπλασης της Οδού Ιάσονος:

η Πολιτεία να στηρίξει με έργο την δράση των πολιτών

Την ανάγκη για την άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας κατέδειξε η πρωτοβουλία για ανάπλαση της Οδού Ιάσονος που πραγματοποιήθηκε από την ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά και την ΕΛΛΕΤ και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου με μια συμβολική εκδήλωση.

Η δράση περιελάμβανε: α/ αντικατάσταση του δημόσιου φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED, β/ αποκατάσταση των 25 παρτεριών του πεζοδρόμου και των μικρών καθέτων του, Περδίκα και Λεοννάτου, και γ/ αποκατάσταση του φθαρμένου πλακόστρωτου.  

Παράλληλα, με την φροντίδα της ΕΛΛΕΤ, επιλέχθηκαν και σηματοδοτήθηκαν με ενημερωτικές πινακίδες 8 κτήρια που αναδεικνύουν τον αρχιτεκτονικό πλούτο της Ιάσονος, ενός δρόμου που φιλοξενεί 32 διατηρητέα κτήρια.

Η δράση όμως της Κυριακής έδωσε την ευκαιρία να ακουστεί και η φωνή των κατοίκων, οι οποίοι συμβιώνουν καθημερινά με πληθώρα οίκων ανοχής που στεγάζονται στα παραμελημένα κτήρια της περιοχής. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να δράσουν άμεσα και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Μεταξουργείου αλλά και ολόκληρης της Αθήνας για την απομάκρυνση των οίκων ανοχής. Γιατί δεν νοείται αναβάθμιση του κέντρου με πορνεία και ναρκωτικά στους ωραιότερους ιστορικούς δρόμους. Ας είναι η δράση της προηγούμενης Κυριακής αφετηρία για πραγματική άμεση δράση.

Δείτε σχετικό άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γεωθερμία: η «μεγάλη αγνοούμενη»,

σημαντική ΑΠΕ για την Ελλάδα!

Η ΕΛΛΕΤ ξεκινά και πάλι τη συζήτηση για την γεωθερμία και τις προοπτικές της στην Ελλάδα, με τη φετινή σειρά εισηγήσεων «Γεωθερμία, η μεγάλη αγνοούμενη στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 24 Ιανουαρίου 2014.

Οι ομιλητές Γιάννης Παλαιοκρασσάς, πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε. και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΗ, Σπύρος Πολλάλης, καθηγητής του Harvard, Μιχαήλ Φυτίκας, καθηγητής του ΑΠΘ, Μάνθος Σανταμούρης, καθηγητής του ΕΜΠ και Πέτρος Γερουλάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της EPIGON Training and Development Co, ανέπτυξαν μεταξύ άλλων τα θέματα της πλούσιας φυσικής παρουσίας της γεωθερμίας στη χώρα μας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τις τεχνικές δυνατότητες ηλεκτροπαραγωγής, τη διασύνδεσή της με τον πολεοδομικό και κτηριακό σχεδιασμό κ.α.

Δείτε τις τις θέσεις της ΕΛΛΕΤ για τη Γεωθερμία και τις παρουσιάσεις των ομιλητών εδώ
Δείτε σχετικό άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τσικνοπέμπτη 20/2/2014:

Φέτος γιορτάζουμε και πάλι στην ΕΛΛΕΤ!

H παράδοσή μας προσφέρει ευκαιρία για χαρούμενη ατμόσφαιρα και φιλική παρέα!

Θυμηθείτε και φέτος την παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη στο ιστορικό κτήριο της ΕΛΛΕΤ, στις 20 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 21:00 - με ζωντανή μουσική, καλό φαγητό & κρασί, και πολύ χορό! - σε μια ειδική τιμή για μέλη και φίλους! (€ 35,00)

Σας περιμένουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Γραμματεία: 210 – 32 25 245 (εσωτ. 1 - Ι. Κάβουρα), ως την Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εξορμήσεις ΕΛΛΕΤ 2014 – ταξίδια σ’ όλη την Ελλάδα!

Ακροκόρινθος, Φράγκικο Κάστρο Γλαρέντζας, Αρχαίες Αιγές στη Βεργίνα, Λίμνη Κερκίνη...

Οι φετινές εξορμήσεις της ΕΛΛΕΤ θα μας ταξιδέψουν σ’ όλη την Ελλάδα - Κορινθία, Ηλεία, Ημαθία, Σέρρες - και θα μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, αλλά και ιστορικές περιόδους λιγότερο γνωστές. Οι εξορμήσεις ξεκινούν στις 22 Φεβρουαρίου 2014 με εκδρομή στον Ακροκόρινθο.   

Δείτε το πρόγραμμα των εξορμήσεων 2014 εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 210 – 32 25 245 (εσωτ. 6 - Κ. Βλάχου)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Συνάντηση με Παραγωγούς» στην ΕΛΛΕΤ 

Η «Συνάντηση με Παραγωγούς» ξεκινά και πάλι στην ΕΛΛΕΤ το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 13.30μ.μ. 

Ελάτε να γνωρίσουμε νέους παραγωγούς και επαγγελματίες που μετέτρεψαν την αγροτική παραγωγή σε βιώσιμη επιχειρηματικότητα, να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους, να συζητήσουμε μαζί τους τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου και να δοκιμάσουμε τα προϊόντα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με την Γραμματεία: 210 – 32 25 245 (εσωτ. 6 - Κ. Βλάχου)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη μεσημέρι με φίλους - που αλλού;

στο Εντευκτήριο της ΕΛΛΕΤ

Το Εντευκτήριό μας – ανοιχτό κάθε Τετάρτη για μέλη και φίλους – είναι ο πιο φιλόξενος χώρος για να απολαύσετε τον καφέ σας και ένα ήσυχο γεύμα με φίλους ή να κάνετε τις επαγγελματικές σας συναντήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 210 – 32 25 245 (εσωτ. 6 - Κ. Βλάχου)

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα email μας, τηλεφωνήστε στο 210-3225245 ή στείλτε email στο elet@ellinikietairia.gr

Facebook