"Μονοπάτια Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητα - Branding Τουριστικών Προορισμών", Ξάνθη

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη η Ημερίδα “Μονοπάτια Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητα / Branding Τουριστικών Προορισμών” στο πλαίσιο του προγράμματος "Μονοπάτια Πολιτισμού" που υλοποιείται στην περιοχή με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος:

Ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, με αθρόα συμμετοχή του κοινού, επαγγελματιών του τουρισμού, φορέων και φοιτητών. Περισσότερα από 120 άτομα υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής, παρακολούθησαν την ημερίδα και συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, Καπναποθήκη Π – διατηρητέο κτήριο, μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Χαιρετισμό απύθυναν οι: Λ. Καρρά, Α.Μ. Κοσμόγλου και Χ. Δημαρχόπουλος. Την 1η Ενότητα συντόνισε ο Γ. Μομφερράτος, ενώ τη 2η Ενότητα συντόνισε η δημοσιογράφος Μ. Τσόκλη.
   
Η ημερίδα επικεντρώθηκε:
α/ στην παρουσίαση των θέσεων των θεσμικών φορέων στον χώρο του τουρισμού, με ομιλητές από τον ΣΕΤΕ και το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας & Πολιτικής του Παν/μίου Θεσσαλίας, και
β/ στην παρουσίαση case studies που κατέδειξαν το εύρος των πρωτοβουλιών και αναπτυξιακών δράσεων που μπορεί να προσφέρει και να στηρίξει το πρόγραμμα των Μονοπατιών Πολιτισμού, π.χ.: προώθηση τοπικών προϊόντων, εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες, δυνατότητα rebranding μιας ολόκληρης περιοχής κ.α.  
    
Στο δείπνο που ακολούθησε ο Δήμαρχος μίλησε πολύ θερμά για το πρόγραμμα των Μονοπατιών και ανέφερε ότι η Ημερίδα αποτέλεσε μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις της χρονιάς.

Η ημερίδα προβλήθηκε από τα ΜΜΕ της περιοχής με ανακοινώσεις, εκτενή άρθρα και συνεντεύξεις πριν και μετά την διεξαγωγή της.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δήλωση της Α.Μ. Κοσμόγλου, Υπεύθυνης Διαχείρισης Δωρεών: «Σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι μόνο να παρουσιάσει το πρόγραμμα των μονοπατιών στη Ξάνθη αλλά και να φέρει και καινούριες ιδέες και προτάσεις για το πως μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί την ιστορία και την παράδοση εντός τόπου για να κάνει κάτι καινούριο, για να προωθήσει κάποιες παραδοσιακές πρακτικές που είναι όμως ακόμη επίκαιρες ή και ποιος ξέρει, να προχωρήσει σε μια ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της περιοχής».

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 1/10/2016: "Πέρα από το πακέτο «ήλιος - θάλασσα»"
http://www.kathimerini.gr/877146/article/ta3idia/me-aformh/pera-apo-to-paketo-hlios---8alassa

- Εφημερίδα «Εμπρός», 24/9/2016: «Τα Μονοπάτια της Ξάνθης οδεύουν… επιχειρηματικά»     
http://www.empros.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20302:ta-monopatia-tis-xanthis&catid=62:2011-11-28-12-49-14&Itemid=173

- Kataggelia.gr: “Ξάνθη: Εκεί που τα…μονοπάτια πολιτισμού «συναντούν» την επιχειρηματικότητα”
https://www.kataggelia.gr/xanthi-eki-pou-ta-monopatia-politismou-sinantoun-tin-epixirimatikotita/

- Ξάνθη - Νέα: "Μονοπάτια Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητα - Branding Τουριστικών Προορισμών" στην Ξάνθη
http://www.xanthinea.gr/2016/09/branding-touristkon-proorismon-imerida-stin-xanthi.html

- Εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ»:  «Με επιτυχία η ημερίδα για τα «Μονοπάτια Πολιτισμού και την Επιχειρηματικότητα» στη Ξάνθη»
http://www.thraki.com.gr/%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b9/

- «Όμορφη Πόλη» - Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης: http://radio899.gr/?q=node/5884 Συνέντευξη Μ. Τσόκλη

- ΕΡΤ Κομοτηνής: http://www.ert.gr/ert-komotinis-idisis-23-09-2016/
Επικοινωνία
Κτήριο Ελληνικής Εταιρίας
Έλα στο ιστορικό μας κτήριο

Τριπόδων 28, Πλάκα

TK: 10558
τηλ: 210 3225245 / 210 3226693
fax: 210 3225240
email: elet@ellinikietairia.gr
Facebook
Ελληνική Εταιρία © 2012
Επικοινωνία | Γίνε φίλος
Javascript is required to view this map.