"Περιβάλλον Πολιτισμός: Το ελληνικό πλεονέκτημα", www.newsbeast.gr, 22/11/2012

Ποιο είναι το ελληνικό πλεονέκτημα σήμερα; Ποιοι είναι οι πυλώνες στο ελληνικό έδαφος που χρειάζονται τη στήριξή μας για να κρατήσουν το βάρος της ανάπτυξης της Ελλάδας; Σε αυτές τις προκλήσεις φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις το Συνέδριο, που οργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛ.ΕΤ), η μεγαλύτερη αμιγώς εθνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία κλείνει φέτος 40 χρόνια δράσης.
 
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ομιλητές όπως o Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής & Πολιτισμικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης θα αναδείξουν τη δυναμική που μπορεί να αντλεί η Ελλάδα αξιοποιώντας το γεωπολιτικό της ρόλο, ενώ ο Simon Murray, επικεφαλής του οργανισμού Εθνικής Κληρονομιάς (National Trust) της Μ. Βρετανίας θα μοιραστεί πρακτικές αξιοποίησης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, που έχουν οδηγήσει την Αγγλία σε χώρα πρότυπο στον τομέα αυτό.

Στην ενότητα Πολιτισμός – Περιβάλλον – Ανάπτυξη θα μιλήσουν επίσης ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο Inigo Billbao Ubillos, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Βιτόρια – Γκαστέιθ της Ισπανίας, Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2012, η καθηγήτρια Sharon Jackson, Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Παναγιώτα Ανδριανοπούλου, Εθνολόγος – Λαογράφος και ο Νίκος Κουτσιανάς, επιχειρηματίας, Διευθύνων Σύμβουλος της APIVITA A.E. Το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει και θα επιταχύνει την αναπτυξιακή διαδικασία θα αναλύσει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκος Αλιβιζάτος.
 
Η Ναυτιλία και ο Τουρισμός ως δύο από τα πιο σημαντικά «εθνικά πλεονεκτήματα» θα αποτελέσουν ενότητες με ομιλητές τους κ.κ Γιώργο Φουστάνο, Συγγραφέα, Ιστορικό-Ερευνητή, Γιάννη Λύρα Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Paralos Maritime Corporation S.A., Γιώργο Γράτσο, Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Άγγελο Τσακανίκα, Διευθυντή Έρευνας του ΙΟΒΕ, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο Πρόεδρο της TEMES S.A., Ανδρέα Στυλιανόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Navigator Travel & Tourist Services Ltd και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ και Μάκη Φωκά, Eπιχειρηματία, Ξενοδόχο, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.
 
Την 1η ημέρα, Παρασκευή 23 Νοεμβρίου το Συνέδριο θα ασχοληθεί με τους τομείς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Οι συνεδρίες της πρώτης ημέρας έχουν έναρξη στις 14.30 και θα ολοκληρωθούν στις 20.00.
Τη 2η ημέρα του συνεδρίου, Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού. Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας θα διαρκέσουν από τις 09.00 έως τις 14.30. Μετά τις συνεδρίες θα υπάρξει διάλογος όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει με ερωτήσεις του.

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ οργανώνει Επίσημο Δείπνο με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 21.00.

 

PDF

Επικοινωνία
Κτήριο Ελληνικής Εταιρίας
Έλα στο ιστορικό μας κτήριο

Τριπόδων 28, Πλάκα

TK: 10558
τηλ: 210 3225245 / 210 3226693
fax: 210 3225240
email: elet@ellinikietairia.gr
Facebook
Ελληνική Εταιρία © 2012
Επικοινωνία | Γίνε φίλος
Javascript is required to view this map.