"Αναζητώντας το 'πράσινο' ελληνικό πλεονέκτημα ανάπτυξης", ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 17-18/11/2012

Το ελληνικό πλεονέκτημα και οι πυλώνες που απαιτούνται για τη στήριξη και την ώθηση της χώρας μας στην ανάπτυξη, αναζητούνται στο Συνέδρι που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), η μεγαλύτερη αμιγώς εθνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία κλείνει φέτος 40 χρόνια δράσης.

Στο Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, με ομιλητές όπως ο Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής & Πολιτισμικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, θα αναδειχθούν οι διαδικασίες με τις οποίες η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει το γεωπολιτικό της ρόλο, ενώ ο Simon Murray, επικεφαλής του οργανισμού Εθνικής Κληρονομιάς (National Trust) της Μ. Βρετανίας θα μοιραστεί πρακτικές αξιοποίησης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, που έχουν οδηγήσει την Αγγλία σε χώρα πρότυπο στον τομέα αυτό.

Στην ενότητα Πολιτισμός-Περιβάλλον-Ανάπτυξη θα μιλήσουν επίσης ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο Inogo Bilbao Ubillos, υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Βιτόρια-Γκαστέιθ της Ισπανίας, Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2012, η καθηγήτρια Sharon Jackson, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Παναγιώτα Ανδριανοπούλου, Εθνολόγος-Λαογράφος και ο Νίκος Κουτσιανάς, επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος της Apivita A.E. Το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει και θα επιταχύνει την αναπτυξιακή διαδικασία θα αναλύσει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ιδρύθυκε το 1972 με στόχο να τονώσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την αξία της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς, να προβάλει τη σημασία της οικολογικής ισορροπίας και της ενεργούς προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από τη διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη.       

PDF

Επικοινωνία
Κτήριο Ελληνικής Εταιρίας
Έλα στο ιστορικό μας κτήριο

Τριπόδων 28, Πλάκα

TK: 10558
τηλ: 210 3225245 / 210 3226693
fax: 210 3225240
email: elet@ellinikietairia.gr
Facebook
Ελληνική Εταιρία © 2012
Επικοινωνία | Γίνε φίλος
Javascript is required to view this map.