Ιλισσός – Καθαρισμός Κοίτης στο Αστικό Τοπίο

09/05/2012
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Κατοίκων Μετς και την υποστήριξη πολλών ακόμη φορέων, ΜΚΟ και κατοίκων (Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της  Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, WWF Eλλάς, MOnuMENTA, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΑΡΗ, ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, SARCHA, Συντονιστική Φιλοπάππου, ΠΑΡΙΛΙΣΣΙΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, ΑΡΔΗΤΤΟΣ) υλοποίησαν δύο καθαρισμούς της αρχαίας κοίτης του Ιλισσού καθώς και μια ξενάγηση στον χώρο και ενημέρωση από τις ΜΚΟ για τη χλωρίδα, την πανίδα, τους υδάτινους πόρους, τα αρχαιολογικά τοπόσημα και την ιστορία της περιοχής.

Πρόκειται για μια απαξιωμένη περιοχή με πολλά σκουπίδια όλων των ειδών και μπάζα. Παρ’όλη την ιστορική σημασία της και τις φυσικές ομορφιές που μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες του κέντρου, δυστυχώς  δεν τυγχάνει της αναγνώρισης που της αξίζει. 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, η πολιτεία αλλά και οι αρμόδιοι φορείς να αφυπνιστούν από τις δράσεις αυτές και να ξεκινήσουν τη φροντίδα του χώρου, ώστε να καταστεί ασφαλής, προσβάσιμος, καθαρός και επισκέψιμος.

40 Χρόνια Ελληνική Εταιρία
Επικοινωνία
Κτήριο Ελληνικής Εταιρίας
Έλα στο ιστορικό μας κτήριο

Τριπόδων 28, Πλάκα

TK: 10558
τηλ: 210 3225245 / 210 3226693
fax: 210 3225240
email: elet@ellinikietairia.gr
Facebook
Ελληνική Εταιρία © 2012
Επικοινωνία | Γίνε φίλος
Javascript is required to view this map.