Νέα & δράσεις του ΣΦΥΠ

 1. Διασώζεται η πολύτιμη βιοποικιλότητα της Σκύρου!

  Μετά από 7 χρόνια συνεχούς προσπάθειας, υπογράφηκε επιτέλους η Υπουργική Απόφαση προδιασφάλισης για την σπάνια βιοποικιλότητα της Σκύρου! Όλοι εμείς που δουλέψαμε τα προηγούμενα χρόνια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της Σκύρου με βάση το Σχέδιο Δράσης Βιοποικιλότητας, εκφράζουμε τη χαρά μας για την σημαντική εξέλιξη. Δείτε περισσότερα...

 2. Ψηφίζουμε ΣΚΥΡΟ ως και σήμερα τα μεσάνυχτα για τα Natura Awards 2016!

  08/05/2016

  Το πρόγραμμα LIFE στη Σκύρο που υλοποιείται από τον Δήμο Σκύρου, την ΕΛΛΕΤ και την Ορνιθολογική, διακρίθηκε και είναι υποψήφιο για τα ετήσια Πανευρωπαϊκά Βραβεία NATURA 2016!
  Χρειάζεται την ψήφο όλων μας για να διεκδικήσει το Βραβείο Κοινού - EU Citizens Award που θα κριθεί ως σήμερα 8 Μαΐου 2016 τα μεσάνυχτα, με διαδικτυακή ψηφοφορία!
  Ψηφίστε εδώ: http://natura2000award-application.eu/finalist/2678

 3. Nature Alert! Η μεγαλύτερη διαβούλευση στην ιστορία της ΕΕ είναι υπέρ της φύσης!

  24/07/2015

  Δύο μέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη διαβούλευση στην ιστορία της ΕΕ που αφορούσε στη νομοθεσία για την προστασία της ευρωπαϊκής φύσης. Περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες και περισσότερες από 120 περιβαλλοντικές ΜΚΟ έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Ευρωπαίους διαμορφωτές πολιτικής: οι νόμοι της ΕΕ για τη φύση δεν πρέπει να αλλάξουν...

 4. «Συναγερμός για τη φύση στην Ευρώπη», 12/05/2015

  Περισσότερες από 100 περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις υψώνουν ασπίδα απέναντι στην πολιτική απορρύθμισης που επιδιώκει η επιτροπή Γιούνκερ, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια πανευρωπαϊκή δράση. Μέσα από την κοινή διαδικτυακή πρωτοβουλία «Συναγερμός για τη φύση», οι πολίτες της Ελλάδας και των υπολοίπων 27 κρατών μελών καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να διαφυλάξουν τη νομοθεσία που προστατεύει τη φύση στην Ευρώπη...

 5. Από το Άαρχους στο Μάαστριχτ: ο δύσκολος δρόμος της Συμμόρφωσης.

  03/07/2014

  Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της 5ης Συνδιάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης του Άαρχους, μια μεγάλη συνεργασία/συνασπισμός από περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) –μεταξύ των οποίων και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού- κάλεσε τα 47 Συμβαλλόμενα Μέρη της Σύμβασης του Άαρχους να κλείσουν το χάσμα μεταξύ χάρτινων υποσχέσεων και πραγματικότητας.

 6. H EΛΛΕΤ κατά της αποδυνάμωσης του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Χωροκατακτητικά Ξενικά Είδη

  02/04/2014

  Έντονες πιέσεις άσκησε η ΕΛΛΕΤ προς τις αρμόδιες εθνικές υπηρεσίες σχετικά με την αποδυνάμωση του προτεινόμενου Κανονισμού για την πρόληψη και διαχείριση της εισαγωγής και εξάπλωσης χωροκατακτητικών ξένων ειδών (ΧΞΕ), που αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αιτίες απώλειας βιοποικιλότητας και μείωσης της σωστής λειτουργίας των οικοσυστημάτων, ενώ η εγκατάστασή τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία και την οικονομία.

 7. "Ερασιτεχνικές" πολιτικές για την αλιεία από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

  19/03/2014

  Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στο σχέδιο νόμου “Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις” που έχει δώσει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, εισηγείται την πλήρη κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας.
  Η προτεινόμενη κατάργηση της άδειας θα προκαλέσει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον και θα περιορίσει τις δυνατότητες της Πολιτείας να διαχειριστεί τους αλιευτικούς πόρους.

 8. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικυρώνει μερική απαγόρευση των Φθοριούχων αερίων - Μια Σημαντική Νίκη για το Κλίμα

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα τη συμβιβαστική συμφωνία που επετεύχθη τον Δεκέμβριο σχετικά με την σταδιακή κατάργηση χρήσης μιας ομάδας σούπερ αερίων του θερμοκηπίου, γνωστή ως υδροφθοράνθρακες (HFC), με δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (global warming potential – GWP) από εκατοντάδες έως και χιλιάδες φορές υψηλότερες από του διοξειδίου του άνθρακα...

 9. Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα Φθοριούχα Αέρια - αποτελέσματα

  Η ΕΛΛET, εκπρόσωπος ελληνικών ΜΚΟ στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος (EEB), υλοποίησε Εκστρατεία Ενημέρωσης καθώς και αρκετά έντονο lobbying για την αναθεώρηση του Κανονισμού για τα Φθοριούχα Αέρια, και σε συνεργασία με το ΕΕΒ και το Environmental Investigation Agency (EIA) κατάφεραν, παρά τις έντονες και διαρκής αντιρρήσεις της βιομηχανίας, να πείσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να περάσει ορισμένες από τις απαραίτητες, για το κλίμα και την υπερθέρμανση του πλανήτη, μεταρρυθμίσεις.

 10. Εκδήλωση για την προστασία και την ανάδειξη του Αμβρακικού

  06/11/2013

  Σας προσκαλούμε σε εκδήλωση για την προστασία και την ανάδειξη του υγροτόπου του Αμβρακικού που διοργανώνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία  και υποστηρίζεται από την ΕΛΛΕΤ. Οι 2 οργανώσεις συν-εκπροσωπουν τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού.

Επικοινωνία
Κτήριο Ελληνικής Εταιρίας
Έλα στο ιστορικό μας κτήριο

Τριπόδων 28, Πλάκα

TK: 10558
τηλ: 210 3225245 / 210 3226693
fax: 210 3225240
email: elet@ellinikietairia.gr
Facebook
Ελληνική Εταιρία © 2012
Επικοινωνία | Γίνε φίλος
Javascript is required to view this map.