Νέα & δράσεις του ΣΕΠΙ

 1. Τα Νέα μας! Αρ. 9 - Διαβάστε το καινούργιο τεύχος

  29/12/2016

  Διαβάστε εδώ το καινούργιο τεύχος από Τα Νέα μας που μόλις κυκλοφόρησε, με σύντομη, περιεκτική ενημέρωση για τις δράσεις μας.

 2. Ψήφισμα στο Avaaz - Καταψηφίστε το Νόμο της Ηχορύπανσης και της Ανομίας SOS!

  26/09/2016

  H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο σας καλούν να καταψηφίσετε το Σχέδιο Νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή και το οποίο περιλαμβάνει πολύ επικίνδυνες διατάξεις για την αδειοδότηση των καταστημάτων διασκέδασης (καφετέριες, μπάρ κ.α)  

  ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Καταψηφίστε το Νόμο της Ηχορύπανσης και της ανομίας ! 

  Το σχέδιο νόμου, «Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» που ετοιμάζεται να ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, παρά την πρόθεση αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, αφήνει εντελώς ανυπεράσπιστους τόσο τους κατοίκους περιοχών όπου λειτουργούν ΚΥΕ (Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος)  όσο και τους συνεπείς επιχειρηματίες, υπονομεύοντας   συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και την ουσία της τοπικής δημοκρατίας! Εν τέλει ευνοεί την παραβατικότητα, την ασυδοσία και την υποβάθμιση των κεντρικών αστικών και τουριστικών περιοχών.
  Οι κάτοικοι των περιοχών όπου λειτουργούν ΚΥΕ λέμε 
  ΝΑΙ στη διασκέδαση, ΟΧΙ όμως στην ηχορύπανση και την παραβατικότητα! 
  ΝΑΙ στην υγιή επιχειρηματικότητα, ΟΧΙ στην ασυδοσία!
  ΝΑΙ στην ειρηνική συνύπαρξη επιχειρήσεων και κατοικίας
  ΔΙΩΞΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ,  ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ! 

 3. Δείτε το αφιέρωμα στα 2 Ελληνικά Βραβεία Europa Nostra Awards 2016: EcoNews, ΣΚΑΪ Τηλεόραση

  27/05/2016

  Τα 2 Ελληνικά Βραβεία Europa Nostra 2016 - ο Παραδοσιακός Νερόμυλος στον Αγ. Γερμανό και ο Βυζαντινός Ναός του Αγ. Πέτρου στην Καστάνια Μάνης - παρουσιάζονται στα EcoNews, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ!
  Δείτε την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο:
  https://www.youtube.com/watch?v=2-SSErAEjos

 4. Δείτε την εκπομπή "Κάρτα Μέλους" - αφιέρωμα στην ΕΛΛΕΤ!

  13/05/2016

  Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εξαιρετική "Κάρτα Μέλους" από τη ΒΟΥΛΗ Τηλεόραση - αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή πλευρά της δουλειάς μας με τίτλο "Επιτυχίες & Επιδιώξεις για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό" - δείτε την εκπομπή στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=HmArKmAY7s0

 5. ΒΟΥΛΗ TV - Δείτε το αφιέρωμα στην ΕΛΛΕΤ, σήμερα 9/5 και ώρα 15:30!

  09/05/2016

  Μη χάσετε σήμερα, Δευτέρα, 9/5/2015 στις 15:30 την εκπομπή "Κάρτα Μέλους" στην Βουλή Τηλεόραση! Λόγω της έκτακτης μετάδοσης των συνεδριάσεων για το ασφαλιστικό, η προγραμματισμένη για χθες εκπομπή θα προβληθεί σήμερα.
  O Κ. Καρράs, η Π. Τσιμάκη και o Θ. Δοξιάδης συνομιλούν με την Μ. Δικαιάκου και θέμα "Επιτυχίες & Επιδιώξεις για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό". Δείτε περισσότερα http://bit.ly/1YheKXN

 6. ΒΟΥΛΗ TV - "Επιτυχίες & Επιδιώξεις για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό": η προβολή της εκπομπής με τη συμμετοχή της ΕΛΛΕΤ μετατίθεται για την Δευτέρα 9/5.

  07/05/2016

  "Επιτυχίες & Επιδιώξεις για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό": η προγραμματισμένη για σήμερα - Κυριακή 8/5 και ώρα 12:00 - προβολή της εκπομπής "Κάρτα Μέλους", με την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής πλευράς της δουλειάς της ΕΛΛΕΤ, μετατίθεται για τη Δευτέρα το απόγευμα, λόγω της μετάδοσης των συνεδριάσεων για το ασφαλιστικό.
  http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/programma/
  Θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις γνωρίζουμε την ακριβή ώρα προβολής.

 7. Ασφαλές περιβάλλον για τους πρόσφυγες, καλύτερη ζωή για όλους. Θέση 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προσφυγική κρίση.

  12/04/2016

  Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο νοιαζόμαστε για τα κοινά. Στη δουλειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος ο άνθρωπος κατέχει πάντα κεντρική θέση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι οργανώσεις μας δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι παρατηρητές στην κρίση που τώρα εξελίσσεται με τους δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους ανθρώπους που βρίσκονται σε απελπιστική θέση στη χώρα  μας...

 8. Τα Νέα μας! Αρ. 8 - Διαβάστε το καινούργιο τεύχος

  18/02/2016

  Διαβάστε εδώ το καινούργιο τεύχος από Τα Νέα μας που μόλις κυκλοφόρησε, με σύντομη, περιεκτική ενημέρωση για τις δράσεις μας.

 9. Εορταγορά 2015! Και φέτος στην ΕΛΛΕΤ, 11 & 12 Δεκεμβρίου 2015

  07/12/2015

  Μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων κι ελάτε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ την Παρασκευή και το Σάββατο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2015! Κάντε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας και στηρίξτε τη δράση μας με τον πιο γιορτινό τρόπο...

 10. Ανακαλύψτε μια άλλη Αίγινα! Εγκαινιάζουμε τα Μονοπάτια Πολιτισμού - 15/11/2015

  10/11/2015

  Ανακαλύψτε μια άλλη Αίγινα στα εγκαίνια των Μονοπατιών Πολιτισμού, με άγνωστες διαδρομές στη φύση και τον πολιτισμό. Μια γιορτή για όλους, με περίπατο και μουσική στον Αρχαίο Ελαιώνα - μια ανάσα από την Αθήνα! Δείτε περισσότερα...

Επικοινωνία
Κτήριο Ελληνικής Εταιρίας
Έλα στο ιστορικό μας κτήριο

Τριπόδων 28, Πλάκα

TK: 10558
τηλ: 210 3225245 / 210 3226693
fax: 210 3225240
email: elet@ellinikietairia.gr
Facebook
Ελληνική Εταιρία © 2012
Επικοινωνία | Γίνε φίλος
Javascript is required to view this map.